Uygulamalı Siber Güvenlikte Temel Derece
Online United Kingdom
SÜRE
2 up to 3 Years
DILLER
Ingilizce
HIZ
Tam zamanlı, Yarı zamanlı
SON BAŞVURU TARIHI
Son başvuru tarihini talep edin
EN ERKEN BAŞLAMA TARIHI
Sep 2025
ÖĞRENIM ÜCRETLERI
GBP 7.450 / per year
ÇALIŞMA FORMATI
Kampüste
Tanıtım
Uygulamalı Siber Güvenlik Temel Derecesi programı, sizi modern siber düşmanlarla mücadele etmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatmak üzere tasarlanmıştır. Program, yalnızca geleneksel siber güvenlik ilkelerine odaklanmakla kalmayıp aynı zamanda siber güvenlik stratejilerini geliştirmek ve tehdit istihbaratı ve tehdit modelleme stratejilerini anlamak, analiz etmek ve geliştirmek için Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenimi (ML) tekniklerini de içermesi bakımından benzersizdir. Öğrenciler verileri analiz etmeyi ve siber saldırıları tespit etmek, önlemek ve bunlara yanıt vermek için algoritmalar geliştirmeyi öğreneceklerdir.
Bu programın ayırt edici özelliklerinden biri, gizlilik ve mahremiyeti koruyan, yasal sorumluluktan kaçınan ve müşterilerle güveni sürdüren etik ve yasal kaygıları anlamanın önemi ile etik hacklemeye vurgu yapmasıdır. Etik bilgisayar korsanları, işlerini etkin bir şekilde yerine getirmek ve müşterilerine değer sağlamak için yasal ve etik sınırlar içinde çalışmalıdır.
Öğrenciler bir bilgisayar korsanı gibi düşünmeyi öğrenecek ve sistem ve ağlardaki güvenlik açıklarını tespit ederek bunları güvence altına almak üzere eğitileceklerdir. Program, öğrencilere gerçek dünya senaryolarını simüle etmek için endüstri standardı araçlar ve teknikler kullanarak uygulamalı deneyim sağlar ve onlara siber güvenlik alanında bir kariyer için gereken pratik beceriler konusunda sağlam bir temel kazandırır.
kabul
Müfredat
Course content
Kurs aşağıdakileri kapsamaktadır…
- Uygulamalı Kriptografi: Öğrenciler verileri ve iletişim kanallarını güvence altına almak için matematiksel algoritmaları kullanmayı öğrenecekler. Şifreleme ve şifre çözme yöntemlerini, anahtar yönetimini, dijital imzaları ve diğer temel kriptografik kavramları keşfedeceksiniz.
- Yazılım Mühendisliğine Giriş: Modül, gereksinim analizi, tasarım, uygulama, test etme ve bakım dahil olmak üzere yazılım mühendisliğinin temellerini tanıtır. Kullanıcı ihtiyaçlarını ve siber güvenlik için kalite standartlarını karşılayan yazılım sistemleri geliştirmeyi öğreneceksiniz.
- Bilgisayar Sistemleri ve İşletim Sistemleri: Modül, işlemciler, bellek, depolama ve giriş/çıkış aygıtları dahil olmak üzere bilgisayar donanım ve yazılımlarının temellerini kapsar. Ayrıca, işlem yönetimi, bellek yönetimi, dosya sistemleri ve güvenlik dahil olmak üzere işletim sistemleri hakkında da bilgi edineceksiniz.
- Sistem Analizi: sorunları belirlemek ve çözümler önermek için karmaşık sistemleri ve süreçleri analiz etmeyi öğreneceksiniz. Sistem gereksinimlerini anlamak ve verimli çözümler tasarlamak için veri akış diyagramları, varlık-ilişki diyagramları ve süreç modelleme gibi araçları ve teknikleri kullanacaksınız.
- Bilgisayar Ağlarıyla Güvenlik Temelleri: Bilgisayar ağ güvenliğinin temellerini tanıtır. Yaygın ağ tehditleri ve güvenlik açıkları ile ağları ve verileri güvence altına alma tekniklerini öğreneceksiniz. Ele alınan konular arasında güvenlik duvarları, saldırı tespiti ve önleme ve ağ izleme yer alır.
- Tehdit Modelleme ve İstihbarat: Siber tehditleri tanımlamak, analiz etmek ve azaltmak için kullanılan teknikleri inceler. Tehdit modellerinin nasıl geliştirileceğini ve riski değerlendirmek ve etkili savunma stratejileri planlamak için istihbarat toplama tekniklerinin nasıl kullanılacağını öğreneceksiniz. Ele alınan konular arasında tehdit modelleme metodolojileri, risk değerlendirmesi ve istihbarat analizi teknikleri yer alır.
- İleri Yazılım Mühendisliği: Çevik metodolojiler, sürekli entegrasyon ve yazılım testi gibi ileri yazılım mühendisliği tekniklerini öğreneceksiniz. Ayrıca bulut bilişim, konteynerleştirme ve mikro hizmet mimarileri gibi yazılım mühendisliğindeki yeni trendleri de keşfedeceksiniz.
- Siber Güvenlik için Veri Modelleme ve Makine Öğrenimi: Siber tehditleri tespit etmek ve bunlara yanıt vermek için makine öğrenimi ve veri modelleme tekniklerini nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Karar ağaçları, sinir ağları ve destek vektör makineleri gibi veri modelleme, veri madenciliği ve makine öğrenimi algoritmalarını keşfedeceksiniz.
- Etik, Yasal ve Yönetim: Modül, siber güvenliğin yasal, etik ve yönetimsel sorunlarına genel bir bakış sağlar. Gizlilik ve veri koruma düzenlemeleri, güvenlik profesyonelleri için etik hususlar ve güvenlik ekiplerini ve projelerini yönetmek için en iyi uygulamalar hakkında bilgi edineceksiniz.
- Saldırgan ve Savunmacı Güvenlik: Bu modülde, saldırganların nasıl düşündüğünü ve çalıştığını anlayarak siber saldırılara karşı nasıl savunma yapacağınızı öğreneceksiniz. Güvenlik açığı değerlendirmesi, istismar geliştirme ve sosyal mühendislik gibi saldırgan güvenlik tekniklerinin yanı sıra ağ segmentasyonu, erişim kontrolü ve olay müdahalesi gibi savunmacı güvenlik tekniklerini keşfedeceksiniz.
- Penetrasyon Testi: Bu modülde, penetrasyon testi yaparak gerçek dünyadaki siber saldırıları nasıl simüle edeceğinizi öğreneceksiniz. Güvenlik açıklarını tespit etmeyi ve bunları kullanmayı ve bulgularınızı paydaşlara bildirmeyi öğreneceksiniz. Ayrıca farklı penetrasyon testi metodolojilerini, araçlarını ve tekniklerini keşfedeceksiniz.
- Takım Projesi: Bu kursta, siber güvenlik projesi geliştirmek ve uygulamak için takımlar halinde çalışacaksınız. Program boyunca öğrendiğiniz becerileri ve bilgileri gerçek dünya senaryosuna uygulayacak, güvenli bir sistem planlamak, tasarlamak ve uygulamak için takım üyeleriyle birlikte çalışacaksınız. Ayrıca zaman yönetimi, bütçeleme ve takım iletişimi gibi proje yönetimi becerilerini de öğreneceksiniz.
Kariyer fırsatları
- IT Business Analysts, Architects and Systems Designers
- Programmers and Software Development Professionals
- Bilgisayar Sistemi ve Ekipman Kurulumcuları ve Servisleri
Program teslimatı
Assessment methods
Öğretim ve değerlendirme, bu ödüllerin iş temelli ve işveren odaklı olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Öğrencilerin, çırakların ve işverenlerin ihtiyaçlarını desteklemek için değerlendirme stratejileri oluşturulmuştur; uygun durumlarda öğrencilerin değerlendirmelerine işyerinde edindikleri deneyimleri ve içgörüleri getirmelerine ve çalışmalarının bağlamının mümkün olduğunca güncel iş zorluklarını ve fırsatlarını içermesine izin verilerek daha yüksek düzeydeki beceri geliştirmeleri için en büyük etki yaratılacaktır. Aynı şekilde, işverenler işyerinde öğrenmeyi desteklemeye teşvik edilecek ve kolaylaştırılacaktır.
Değerlendirmeler makaleler, raporlar, analizler, sistem tasarımı, test etme, uygulama ve problem çözme gibi ders çalışmalarına odaklanacaktır. Resmi sınavlar veya sınıf içi testler olmayacaktır.
Her değerlendirme yöntemi, değerlendirilen beceri/bilgi ve öğrenme çıktılarına en uygun şekilde dikkatle seçilmiş olup, her yıl sıkı iç kalite güvencesi, öğrenci geri bildirimi ve dış sınav görevlisi geri bildirimi yoluyla gözden geçirilecektir.
Tüm değerlendirmeler yayımlanmadan önce iç ve dış kalite güvencesine tabi tutulacaktır.